Ontwerp van speelnatuur

Een groene omgeving brengt kinderen tot rust en daagt uit tot ontdekken en het beleven van avonturen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij door het maken van een mooi ontwerp voor jouw speelplein, buurtpark of speelbos. Met veel plezier zet ik de wensen van de kinderen (en volwassenen) om in een praktisch en haalbaar plan. Liefst met mogelijkheden voor kinderen om zelf hun speelruimte vorm te geven. Denk aan zand, water, keien en losse takken. Elke buitenruimte heeft weer zo zijn eigen kwaliteiten en uitdagingen. Dat maakt het werk afwisselend. Het is elke keer weer magisch om te zien hoe ideeen van papier vorm krijgen in het echt. En als de gebruikers en vervolgens blij in los gaan, ben ik helemaal gelukkig!


Ontwerp van beleefroutes

Wandelen in de natuur is fijn. Een beleefroute kan een wandeling net dat beetje meer geven. Onderweg kom je objecten tegen die je ertoe aanzetten om te bewegen, te ontdekken, te doen. En na afloop denk je misschien wel: he, ik heb er zelfs iets van opgestoken. Jep probeert een thematische beleefroute zo te ontwerpen dat hij je blijft verrassen met de bestaande omgeving altijd als uitgangspunt en hoofdrolspeler.


Illustraties

Tekenen is mijn hobby (zie mijn blog) en een goede manier om ideeen over te brengen. Dat gebruik ik in mijn ontwerpwerk maar ik zet het ook graag in om jou te helpen. Wil je de wereld iets vertellen, maar kun je het niet af met alleen woorden, dan help ik je graag om je gedachten om te zetten in een plaatje met woord en beeld. Vaak is zelfs alleen een beeld al voldoende. Een illustratie is voor mij geslaagd als er een glimlach op het gezicht van de kijker komt.


Ontwerp van speelobjecten

Ik vind het leuk om voor een speelplek een uniek speelobject te bedenken waar veel aan te beleven valt. Het mag de kinderen best uitdagen om er zelf mee aan de slag te gaan. Zoals bijvoorbeeld het zandtoverhuisje op de foto hiernaast. Een zonnecel op het dak laat het lampje onder de transparante tafel branden waardoor je hem kunt gebruiken voor zandtoverkunst.