Jep, dat ben ik, Jenny van Herrewegen. Van oorsprong industrieel ontwerper (TU Delft) maar de liefde voor de groene buitenruimte was zo groot dat ik bijna als vanzelf in de richting van het ontwerpen van speelnatuur en beleefroutes ben gedreven.

Het begon allemaal in 2001 bij de SOM (stichting onderwijs en milieuprojecten). Daar werkte ik onder andere mee aan lespakketten over bodem en energie en ik bedacht en illustreerde proefjes voor het Nederlands Watermuseum. Ik kwam voor dit werk af en toe op scholen en het trof me hoe saai en grijs de meeste schoolpleinen er uit zagen. Dat kon veel avontuurlijker en groener, dacht mijn ontwerpershoofd. Toen ik in 2004 voor mezelf begon met Jep was dit het eerste waar ik me op ging richten. In eerste instantie samen met, later in dienst van bureau Niche. Het blijft elke keer weer fantastisch mooi om te zien hoe leuk kinderen spelen op een opgeknapte speelplek!

Na meer dan 10 jaar met veel plezier als ontwerper bij bureau Niche te hebben gewerkt, was de tijd gekomen om weer zelfstandig verder te gaan. Met wat meer ruimte voor het maken van illustraties, wat ik naast het ontwerpwerk ook heel leuk vind om te doen.

Als Jep blijf ik wel veel samen werken met andere bedrijven, zoals Vrij in Hout, Jeroen Charpentier, Het Wilde Land, Sarah Los natuurlijke tuinen, De tuinen van Geerdink en natuurlijk bureau Niche. Want samen werken geeft inspiratie en gezelligheid en leidt tot mooie resultaten.